Inom exempelvis livsmedelsindustrin ska golven leva upp till hygienkrav. Därför är det vanligt med fogfria och porfria massagolv i epoxi. Annars finns risk för bakterieansamlingar.
När du ska köpa livsmedel som produceras i industrier vill du att själva produktionen ska vara så hygienisk som möjligt. Golven inom industrin spelar en stor roll när det kommer till hygien. Föreställ dig ett golv där det finns massa fogar som det fastnar livsmedelsrester i, eller ett poröst golv som inte går att få rent. Rubrikerna i tidningarna skulle bli många när konsumenter blev sjuka på grund av bakterier och annat som följde med i livsmedelskedjan. Därför väljer livsmedelsindustrin, inklusive storkök och restauranger, ofta fogfria golv.
Säkra golv som tål slitage
Inom storkök och livsmedelsindustrin ska golven inte bara tåla rejäl rengöring. Golven utsätts ofta för vatten och ånga, dessutom kan temperaturen bli hög. För den som arbetar där är det viktigt att golven är säkra. Hala golv leder lätt till olyckor och därför går det att få dessa fogfria golv med halkskydd. Halkskydd byggs in i golvet utan att påverka hygienen. Det går att få fogfria golv som dessutom är estetiskt tilltalande och som därför passar även om det är i offentliga lokaler.
I vissa typer av industrier behöver också golven tåla termisk chock, det vill säga att temperaturen växlar kraftigt. Fogfria industrigolv kan läggas för att tåla det såväl som starkare kemikalier. Det går att konstatera att golv är viktigt inom industrin och en hel vetenskap när det kommer till utformning.